skip to Main Content

BLOG

Feriefælden.

De fleste går rundt og glæder sig til noget i disse dage.
Glæder sig til ferie.

Det gør du sikkert også.
Og har måske planer om at trække stikket ud og lade batterierne op & være nærværende i og for dig selv, og dem du er sammen med & være langsommelig, og alligevel nå alt det du gerne vil.

Gode og dejlige planer og drømme om en tid, hvor der er plads til at nyde livet. Være til stede i det.
Det føles helt sikkert allerede dejligt. Og er skønt, når det sker 🙂

Inden ferien.

– er der god grund til at være opmærksom på feriefælden, for den falder de fleste af os nemlig meget nemt i.

Det er den som får os til at knokle helt vildt, inden vi skal på ferie.
Det er næsten som om at ferien er en deadline for at opnå rent bord. Så der er rigtigt meget vi skal nå. Og vi gør det med den forestilling, at vi jo sagtens kan holde til det – for snart er det jo ferie, og så kommer tiden til at slappe af.

Tit sker der bare det, at mens vi har knoklet for at blive færdige til ferien, så har tempoet været så højt ,at vi faktisk skal bruge den første del af vores ferie på at komme ned i tempo igen. Vi er nemlig blevet vant til så højt et tempo, at vi bliver rastløse af ikke at skulle noget…vi bliver rastløse af at have alverdens tid til vores rådighed.

Og indimellem bliver vi ligefrem syge de første dage i vores ferie, fordi vi har overbelastet os selv for at blive færdige til at holde ferie.

Kender du det? Bruger du som regel også den sidste måneds tid på virkelig at arbejde igennem, så du kan gå på ferie med ”et rent bord”?

 

Sådan undgår du feriefælden.

Vil du undgå, at det kommer så vidt at du rent faktisk risikerer at må bruge den første del af din ferie på at blive klar til at holde ferie?

Så vil jeg opfordre dig til, at du allerede nu bliver klar over hvad du tænker omkring den  arbejdstid du har tilbage inden ferien.

Har du forestillinger om, at du skal nå at have rent bord? Og – selvom det selvfølgelig kunne være dejligt, er det så realistisk?

Og, du skal så være opmærksom på dette lige indtildu skal på ferie. For – det kan jo godt være at det lige nu ikke ser ud til at være så meget du gerne vil nå inden ferien.

Men – det kan hurtigt ændre sig i takt med at ferien nærmer sig.
Og ikke mindst fordi feriefælden tit også indeholder forestillingen om, at der skal startes ”forfra” når starter efter ferien.

Hvis du er opmærksom, og hele tiden forholder dig realistisk til hvad du rent faktisk kan nå – så undgår du at det løber af med dig, og at du overbelaster dig voldsomt – i feriens hellige navn.

Og, så kan du meget bedre nyde ferien – hele ferien!

 

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top