skip to Main Content

BLOG

Det er efterår.

For nogle dage siden var det efterårsjævndøgn. Dagen der varsler efterårets komme – og sætter gang i forberedelserne til vinteren også.
Og her er en kanaliseret inspiration om netop det.

I disse tider er efteråret på vej, de kortere dage bliver for alvor synligt og mærkbart, temperaturerne falder, alting skifter farve – og mange andre ting sker. I naturen. Med naturen.
Og med mennesket, som jo er en del af naturen – hører til i naturen.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at også efteråret har betydning for – virker ind på – mennesket. På krop og sind.
Og være opmærksom på, at hvis man indstiller sig på at følge naturens rytme – og tilpasser sig den betydning det har for kroppen og sindet, så har man fuld gavn af årstiden. Så er man i flow med årstiden.

I efterårstiden sætter skumringen ind. Det er der, hvor man sætter tempoet ned – en smule ned.
Kroppen lever af lys – kroppens aktivitetsniveau er påvirkelig i forhold til det lys den har mulighed for at tage imod, den omsætter lyset i aktivitet så at sige.
Når der ikke er så meget lys, så har kroppen brug for at være i et lavere aktivitetsniveau end når der er meget lys.
I den moderne verden er der ikke taget højde for dette, eller rettere, det er der på en omvendt måde: det kunstige lys sætter ind, der hvor naturens lys ikke rækker længere.
Og det er jo godt med muligheden for kunstigt lys. Men, det betyder ikke at kroppen ikke har brug for mindre aktivitet end, når det naturlige lys er der. Kroppen optager ikke det kunstige lys på samme måde som det naturlige lys optages.
Vær derfor opmærksom på, at du her i efterårstiden har brug for at sætte tempoet lidt ned – så dit aktivitetsniveau, dit tempo, er tilpasset årstiden.

Det kan være svært at gøre sådan lige umiddelbart – idet dine omstændigheder, det du befinder dig i i dagligdagen, ikke tager højde for dette.
Men, prøv alligevel. Kompensér på andre måder, fx ved at gå tidligere i seng, ved ikke at skynde dig til og fra ting du skal, ved at tillade dig selv stunder hvor du er i hvile og mere af samme.

Din krop vil elske det.
Dit sind vil elske det. For sindets velbefindende hænger i høj grad sammen med balancen i og med kroppen.

Og samtidig med at temperatuen daler, så vær opmærksom på at det også har indflydelse på det din krop har brug for at indtage.
Vær opmærksom på, at din krop har brug for mad der er varmere, når temperaturen falder. Mad der varmer kroppen indefra, når den er i køligere omgivelser.
Mad der giver energi, i stedet for at tage energi (fx skal kroppen i køligere temperaturer bruge energi på at tage imod og omsætte kølige madvarer
Farverne i naturen skifter. Prøv at være opmærksom på at også farverne i dine madvarer følger med – så godt som det kan lade sig gøre. Det giver balance.

Så, budskabet idag er: vær i flow med årstiden. Vær i eet med den, og du vil opdage at du rent faktisk får et mere optimalt energi-niveau. Når du tilpasser dig naturen omkring dig, så vil de kræfter der er i årstiden arbejde med dig – og det er mere optimalt end at kæmpe i mod; en kamp der iøvrigt ikke kan vindes.

Se på de fantastiske muligheder denne årstid giver, for fx at sætte tempoet lidt ned – og dermed få mulighed for mere ro og overblik – for at være sammen på andre måder, end når det er lyst og varmt …for at…..

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top